streda 25. septembra 2013

Špikovanie

Vlastne som si nikdy nevedela predstaviť, čo to vtipné slovo znamená. Mala som v mrazničke kúsok karé
aj s nápisom
 a hľadala som nejaký zaujímavý spôsob ako ho využiť. Našla som recept na Nebeské karé. Vyzeralo to sľubne a mala som doma všetky ingrediencie...jediný problém bolo špikovanie. Google mal opäť prácu. Podľa viacerých návodov treba len dlhý tenký nožík (nemáme), ktorým si narežeš do „bloku“ mäsa diery.
aspoň je dlhý
Je dobré si to, čím ideme špikovať (v mojom prípade mrkva, uhorka a slanina) vopred zmraziť, aby sa mäso ľahšie „plnilo“ (načo, veď som šikovná)...a mať šikovné prsty. Viac návodu nemám, je to asi najviac o pocite...A urobiť si dosť hlboké diery
  Toto je výsledok. Možno som si to mala dopredu nejako vypočítať :D
""
Opekanie na oleji bolo miestami náročné (remember my accident?)...
Ale nakoniec som to zvládla. Pieklo sa to vo vývare asi hodinu a pol.
a polievať
Hubová omáčka sa trochu nepodarila,
tak som ju rozmixovala. Toto je konečný produkt.
Ako vieš, TH (a ani ty) nie je fanúšikom húb, takže omáčky ostalo nazvyš. V rámci štvrtkového programu, míňania zemiakov a zvyšku nivy som všetko toto zmiešala dohromady a zapiekla. Fotku som nestihla. Padlo to rýchlejšie ako originálny recept.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára