Vlastne som si nikdy nevedela predstaviť, čo to vtipné slovo
znamená. Mala som v mrazničke kúsok karé
a hľadala som
nejaký zaujímavý spôsob ako ho využiť. Našla som recept na Nebeské karé.
Vyzeralo to sľubne a mala som doma všetky ingrediencie...jediný problém
bolo špikovanie. Google mal opäť prácu. Podľa viacerých návodov treba len dlhý
tenký nožík (nemáme), ktorým si narežeš do „bloku“ mäsa diery.
Je dobré si to, čím ideme špikovať (v mojom prípade mrkva,
uhorka a slanina) vopred zmraziť, aby sa mäso ľahšie „plnilo“ (načo, veď som
šikovná)...a mať šikovné prsty. Viac návodu nemám, je to asi najviac o pocite...A
urobiť si dosť hlboké diery
Opekanie na oleji bolo miestami náročné (remember my
accident?)...
Ale nakoniec som to zvládla. Pieklo sa to vo vývare asi
hodinu a pol.
Hubová omáčka sa trochu nepodarila,
tak som ju rozmixovala. Toto je konečný produkt.
Ako vieš, TH (a ani ty) nie je fanúšikom húb, takže omáčky
ostalo nazvyš. V rámci štvrtkového programu, míňania zemiakov a zvyšku
nivy som všetko toto zmiešala dohromady a zapiekla. Fotku som nestihla.
Padlo to rýchlejšie ako originálny recept.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára